Speuren met fun

Speuren met fun!

Speuren met fun is speciaal voor honden waar eigenaren nog wat extra met de hond willen doen, buiten om de andere trainingen en uitlaat. Speuren is laagdrempelig aan te leren en voor geen ene hond moeilijk. De enige commando die de hond moet kennen is de ‘zit’. Tijdens het speuren aanleren is het de bedoeling dat de hond zelf te werk gaat zonder commando’s te krijgen van de eigenaar. De hond moet zelf aanleren het spoor te volgen met succes! Door dat de hond meestal succes oplevert tijdens het speuren, wordt het een verslaving voor de eigenaar. Doordat het zoveel succes oplevert, zal de eigenaar enorm trots worden op de hond en beide zullen veel plezier ervaren.

Als de hond volledig kan speuren, dan zal hij/zij na het speuren helemaal voldaan zijn en rustiger zijn in huis. 

Voor welk ras is het geschikt?
De ene zal het eerder oppakken dan een andere hond en toch kan elk hondenras leren speuren.

Kunnen bange honden hier aan mee doen?
Het is juist geschikt voor bange honden of honden die agressie vertonen. Tijdens de cursus zullen alle honden in de auto blijven, totdat ze om de beurt gaan speuren. De honden komen elkaar niet tegen tijdens het speuren. Waarom het juist geschikt is voor bange honden of honden die agressie vertonen, doordat de hond zijn neus leert te gebruiken. Bange honden gebruiken hun neus niet en zijn meer met hun ogen de omgeving in de gaten aan het houden, want onnatuurlijk gedrag is voor een hond. Door deze cursus stimuleren wij juist dat de hond zijn neus gaat gebruiken en het stressniveau zal dalen. Niet alleen dat de hond beter zijn neus gaat gebruiken, krijgt de hond ook meer zelfvertrouwen. De hond moet werken voor zijn beloning en wij zorgen ervoor dat de hond hiervoor beloont wordt. Doordat de hond succes krijgt tijdens het werk, zal de hond meer zelfverzekerder worden.

Vanaf welke leeftijd kan een hond hier aan mee doen?
Vanaf 8 weken kan een hond al leren speuren, de enige commando die de hond moet weten is de ‘zit’. Tijdens de cursus leren we het commando zoek aan. Omdat het laagdrempelig is om aan te leren kan elke leeftijd jong of oud meedoen met deze cursus.

Begin cursus
In de begincursus gaan wij in de eerste les het speuren aanleren met een vak, dit wordt uitgebreid in de andere lessen met een slappe bocht en rechte lijnen.  

Groepslessen bestaan uit max. 4 cursisten. € 130,00 voor 5 lessen.

Maandag 1 juli om 15.30u - 3 plekken beschikbaar...
Vrijdag 13 september om 11.00u - 4 plekken beschikbaar...

Materiaal speurpaal en speurvlees kan besteld worden voor de les. Speurpaal € 12,50, speurvlees € 3,00 en eindbeloning € 3,00.

Liever privéles?
5 privélessen bedraagt € 179,50 (losse lessen is niet mogelijk) van een half uur.

Vervolg cursus
In de vervolgcursus leren wij de hond grotere afstanden speuren en niet alleen slappe bochten, ook 90 graden bochten.

Materiaal speurvlees € 3,00 en eindbeloning € 3,00.

Gevorderd speuren
In deze cursus leren wij de honden niet alleen de afstand nog verder uit te breiden, we gaan nu ook voorwerp speuren. We leren de hond de voorwerpen op te sporen en ze moeten het voorwerp aanwijzen door af te gaan. Het voorwerp ligt voor of onder de poten van de hond.

Materiaal voorwerpen € 12,50 speurvlees € 3,00 en eindbeloning € 3,00.

Opgeven doe je door een email te sturen naar info@shadowpack.nl