Socialisatie programma april

Spykie heeft meegedaan met ons socialisatie programma.

Spykie was vier maanden oud toen hij werd opgehaald door zijn nieuwe gezin. De eerste twee weken gingen super totdat Spykie ontlasting van andere honden ging opeten en bijtgedrag ging vertonen naar de kinderen, voornamelijk naar de jongste van het gezin.

Het gezin ging bij Hondenschool Shadow Pack een privé cursus volgen om te kijken of wij een oplossing hiervoor hadden. Omdat de situatie erger werd zijn wij langs gegaan bij het gezin. Ook bij de trainer beet Spykie gemeen in haar handen en met het uitlaten constateerde wij inderdaad dat hij elke drol die tegen kwam op wilde eten.

We hebben een paar tips gegeven waar het gezin mee aan de slag kon gaan. Echter de volgende dag kregen wij een bericht waar wij ons toch best zorgen om maakte en wij het gevoel hadden als het zo door zou gaan Spykie weg zou moeten uit het gezin. Wij hebben dus aangeboden Spykie tijdelijk intern te nemen voor het programma. Het gezin ging met pijn in het hart akkoord (wat logisch is), omdat zij door de bomen het bos niet meer zagen. De afspraak was voor een maand omdat wij niet wisten doe erg de situatie was.

Spykie is 19 april 2018 naar ons toegebracht en wij hebben hem dezelfde avond met rust gelaten zodat hij aan Paco kon wennen en andersom. Dezelfde avond hebben we met beide honden lekker gewandeld. Spykie zat Paco goed uit te dagen met bijten in zijn billen. Paco heeft hem het gehele programma op een gezonde manier gecorrigeerd als Spykie te druk werd of ondeugend. Spykie pakte de signalen goed op en luisterde naar Paco.

Wij kwamen al snel tot de conclusie dat Spykie teveel prikkels kreeg bij het gezin. Het ontlasting eten was de volgende dag al verdwenen. Omdat het gezin zoveel liefde gaf en heel de dag bezig was met de pup, pakte hij zijn rust niet en begon uit frustratie ontlasting te eten. Ook het bijten is niet voorgekomen tijdens het gehele programma.

Vrijdag 20 april hebben wij Spykie meegenomen naar het park met de uitlaat. Hij deed het super! Los lopen was geen probleem en hij bleef netjes in de buurt van de groep lopen. Na de uitlaat hebben wij hem zijn verplichte rust gegeven en zijn vervolgens naar dierenspeciaalzaak Djairo's Nature gelopen om hem te wegen en oorreiniger te halen. Wij hebben geconstateerd dat Spykie erg aan de magere kant was en zijn oren zaten vol met vuil en waren ontstoken. Spykie woog maar 14,94kg wat veel te weinig is voor een inmiddels 5 maanden oude labrador. Wij zijn direct gaan bijvoeren. De oren hebben wij gelijk in behandeling genomen en de volgende dag zagen zijn oren er een stuk rustiger uit.

Zondag hebben wij met het gezin afgesproken en leuke spelletjes met Spykie gedaan. Het uur was eigenlijk teveel voor Spykie, maar omdat het gein hem zo gemist had en andersom ook hebben wij wat langer afgesproken. Je kon merken dat Spykie teveel prikkels binnen kreeg en omdat er geen ontlasting in de buurt lag begon hij stukken graspollen, uit frustratie, te eten. We hebben besloten afscheid te nemen en dinsdag een nieuwe afspraak te maken. Wij hebben Spykie even in de bench gestopt om hem zijn verplichte rust te geven.

Omdat Spykie het zo goed deed, hebben wij besloten Spykie terug te geven op zondag 29 april. Dus geen maand, maar bijna binnen een week! Wij hebben een dagboek meegegeven met heleboel tips. Sinds vandaag gaat het super met Spykie! Spykie wil nog wel af en toe ontlasting eten waarbij het commando "Nee" werd geleerd en hij loopt er netjes aan voorbij. Het bijten heeft Spykie omgewisseld voor kusjes te geven. Het gezin is heel erg dankbaar en na het privéconsult gaat Spykie op de hondenschool een puberteit cursus volgen. Bijna elke dag krijgen wij nog steeds leuke foto's van Spykie hoe super hij het doet. Hij gaat gezellig overal mee, zelfs naar het pretpark Drievliet deed hij het super!

 Welke commando's hebben wij in de week Spykie geleerd en welke gedraging afgeleerd:
- Socialiseren in verschillende contexten en met andere dieren.
- Zit, af en poot.
- Nee/Euh.
- Blijf (voor de deur, mand, voerbak of ergens op straat).
- Aandacht vragen (voor je zitten en aankijken).
- Kom hier (Kom voor).
- Bot op mand (niet ergens anders in huis).
- Radio uit bij weggaan (bij de fokker is aangeleerd radio aan te laten).
- Niet piepen als een mens op de bank ligt ('s nachts opdracht als iemand naar beneden wil komen).
- Ontlasting eten en bijten afgeleerd.
- Zachtjes (koekje aannemen zonder heel je hand te pakken).
- Kusjes geven i.p.v. bijten in het gezicht.
- Controle oren en tanden toelaten.

 Foto: links Spykie, rechts Paco.

[kiwi-social-bar]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *