Alles is begonnen uit liefde voor Paco..

Ik ben Mirella en leef al een tijd met veel plezier en liefde samen met mijn hond Paco. Shadow Pack is ontstaan uit passie en echte liefde voor het dier. Van mijn hobby heb ik mijn werk mogen maken; het begeleiden van honden en hun baasjes door middel van het geven van diverse trainingen. Dit alles is begonnen dankzij Paco.

Paco is een American kruising Staffordshire Terriër / Argentino Dog. Ik heb Paco op een latere leeftijd overgenomen van een kennis, die aangaf geen tijd meer voor Paco te hebben. Omdat ik Paco al kende als pup, heb ik besloten hem in huis te nemen. Hij was inmiddels een dominante reu van 4 jaar die eigenlijk niets van socialiseren in zijn opvoeding heeft meegekregen. Dit was voor mij een grote uitdaging, zeker omdat ik nog niet bekend was met een hond die zo dominant kon reageren richting mensen en andere dieren.

Wij begrepen elkaar niet en zaten niet op één lijn. Dit leidde bij mij tot grote frustratie in het begin. Ondanks dat ik van bekenden hoorde dat ze een positieve ontwikkeling zagen in onze band, vond ik dit zelf niet snel genoeg gaan. Elke dag weer in herhaling. Wat ik de ene dag leerde was Paco de andere dag weer vergeten. Ik heb inmiddels wel geleerd: “Geduld is een schone zaak!”.

Ik wilde Paco beter leren kennen. Waarom gedraagt hij zich zo? Waarom is hij telkens weer zo vervelend? Waarom daagt hij mij iedere keer uit? Er waren veel vragen waar ik geen antwoord op had. Op dat moment heb ik besloten een opleiding te volgen als hondentrainer. Er ging een hele wereld voor mij open!

Paco is inmiddels bijna op het niveau zoals ik hem wil hebben. We hebben sprongen vooruit gemaakt. Hij toont inmiddels goed sociaal gedrag richting mensen en andere dieren. 

Ik vind het fantastisch om te zien hoe deze ontwikkeling in zijn gang gaat. Dit is voor mij ook de stimulans geweest om nog verder te leren. Paco's ras komt voor op de lijst met hoog risico honden. Ik ben het hier gedeeltelijk mee eens, maar ik heb wel geleerd dat wij als mens het gedrag creëren van de hond. Mensen kopen een hond om hun uiterlijk, maar kijken vaak niet naar het karakter en achtergrond van het dier. Ik ben van mening dat een pup blanco wordt geboren. Ik wil dan ook opkomen voor het welzijn van de hond en daarbij de eigenaar begeleiden om de hond op een positieve manier het juiste gedrag aan te leren.

Het is Paco en mij gelukt! Graag help ik ook u hierbij!

Ter nagedachtenis aan Paco... 20 maart 2013 - 3 juli 2020... Rust zacht lieverd...

[kiwi-social-bar]